Anın Güzelliği: Rolls-Royce Phantom “Cherry Blossom”

Rolls-Royce, özel olarak tasarlanmış Phantom Cherry Blossom siparişini tanıtıyor

Rolls-Royce Motor Cars, dünyanın çeşitli bölgelerini pembe yapraklarla kaplayan Sakura mevsimi yaklaşırken, Phantom Cherry Blossom’ı tanıtıyor. Muazzam ve benzersiz Phantom Extended siparişi, Sakura çiçeklerinin geçici ama yenilenen güzelliğinden ve bir Japon müşterinin bu çarpıcı doğal manzaraya dair anılarından ilham alınarak tasarlandı.

Japon kültüründe kiraz çiçekleri, doğanın ritminin, baharın gelişinin ve geçiciliğinin güzellik simgesi olarak kabul ediliyor. Sakura çiçeklerinin ömrü yaklaşık bir hafta sürüyor ve bu durum, anı yaşamayı, hayatı kucaklamayı hatırlatan dokunaklı bir görevi üstleniyor.

Kiraz çiçekleri, yüzyıllık bir gelenek olan “Hanami” yani “çiçek izleme” geleneğiyle kutlanıyor. Hanami sırasında, aileler ve arkadaşlar, kiraz ağaçlarının narin pembe çiçeklerinin altında toplanarak piknik yapıp kutlamalar düzenliyorlar.

Japonya’dan bir müşteri, hem çocukluk hem de ebeveynlik dönemlerine ait değerli Hanami anılarını ölümsüzleştirerek, ailelerinde nesiller boyu aktarılacak bir miras ve deneyim olarak, Hanami’nin ruhunu yansıtan özel tasarım Phantom yaratmak istedi.

Phantom Cherry Blossom: Hayata geçirilen özel bir tasarım vizyonu

Phantom Cherry Blossom, vizyonunun tam olarak anlaşılması için, üç yıl önce Rolls-Royce zanaatkarlarının müşteriyle Japonya’da bir araya gelmesiyle tasarlandı. Artık Japonya’da müşterisine teslim edilen bu zarif araç, yalnızca müşterinin kişisel tutkusunu değil, Bespoke Kolektifi’nin eşsiz beceri ve bağlılığını da yansıtan muazzam bir tasarım örneği oldu.

Çiçek tapınağı: Genişletilebilir 250.000 dikişli nakış

Aracın iç kısmında, müşterinin hayal ettiği gibi, Hanami sırasında çiçek açan bir ağacın altında oturmanın verdiği hissiyatı, ince işçilikle işlenmiş nakışlar yansıtıyor. Bespoke (özel tasarım) Starlight tavan döşemesi, zarif beyaz çiçeklerle serpilmiş nakışlı bir kiraz dalıyla süslendi.

Düşen yaprak işlemeleri, arka kapı panelleri ve ön ve arka yolcu bölmeleri arasındaki ‘Privacy Suite’ bölmesinde yer alıyor. Çağdaş el sanatlarının bu olağanüstü ifadesinin tasarımı ve geliştirilmesi altı aydan uzun sürerken, sadece tavan döşemesi üç hafta sürdü ve 250.000’den fazla dikiş atıldı.

Kiraz ağacının işlemesinin zengin iplik dokusu, antik Japon dokuma tekniğinden esinlenerek ofset tatami dikişi kullanılarak elde edildi.

İşlenmiş dallar sanki iç içe geçerek, birbirinin altından ve üstünden büyüyormuş gibi görünüyor. Bu etkileyici görünümü elde etmek için, tek bir zanaatkar, her biri ayrı ayrı nakışla işlenmiş on bir çerçeve bölümünü titizlikle hizalayarak, aracın arkasından başlayıp arka yolcuların üzerine doğru uzanan tek ve kusursuz grafik oluşturdu.

Son olarak, tavan döşemesi, ışığı farklı açılardan mücevher benzeri bir kalitede yakalayacak şekilde tasarlanarak, tek tek saten dikişli yapraklardan oluşan kiraz çiçeği çiçekleriyle işlendi.

Rolls-Royce’da ilk: Heykelsi 3D Nakış

Rolls-Royce’da bir ilk olarak, aracın iç mekanı, üç boyutlu kiraz yaprağı işlemeleriyle tamamlandı. Bu dokunsal, heykelsi detaylar bölme duvarını süsleyerek, kapılardaki düşen kiraz yapraklarının klasik dikişiyle çarpıcı bir kontrast yaratıyor.

Bu 3 boyutlu nakışların yaratılması, uzmanların, ipliğin kendi üzerine katmanlar halinde yerleştirilerek kendi kendini destekleyen bir yapı oluşturulmasını sağlayan yeni bir teknik geliştirmelerini sağladı. Daha sonra her bir yaprak elle şekillendirilip son haline getiriliyor ve yerine dikilerek, iç aydınlatmayı tamamlayacak ve yumuşak gölge efektleri yaratacak şekilde ayrı ayrı konumlandırılıyor.

Çiçek ilhamı: zarif bir Bespoke ifadesi

Hanami temasını devam ettiren Bespoke (özel tasarım) şemsiyelerin iç astarında, aracın kapılarının içine gizlenmiş düşen bir yaprak motifi yer alıyor. Dış tasarımda da temaya ince bir gönderme yapılıyor; Arctic White üzeri kristal gövde, arka yolcu kapısının ortasına doğru zarifçe incelen, elle boyanmış Coachline desenine ve zarif bir kiraz çiçeği motifine sahip.

Kiraz çiçeklerinin Japonya’da hayatın geçici doğasını ve geçiciliğin güzelliğini simgeleyen bir sembol olarak değer gördüğünü belirten Martina Starke (Head of Bespoke Design, Rolls-Royce Motor Cars) sözlerine şöyle devam etti; “Bu muhteşem siparişle, uluslararası üne sahip bir anı, 250.000’den fazla dikişten oluşan zarif nakışlarla zirve aracımız Phantom’a taşıdık. İlk kez, düşen çiçek yapraklarına dokunsal, heykelsi bir netlik kazandıran üç boyutlu işlemeler uyguladık. Bu araç, müşteri için kişisel bir anıyı temsil ederken, Bespoke’un bireysel anlamı, miras işçiliğini ve modern sanatçılığı birleştirmedeki gücünü gösteriyor.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Google One cihaz yedeği yakında SIM verilerini de içerecek

Günümüzde çoğu akıllı telefon, fiziksel SIM karta kıyasla bazı avantajları olan eSIM’i destekliyor. Ancak, eSIM kullanmanın da bazı dezavantajları var. Örneğin; telefonunuz bozulursa operatörün yardımı olmadan ağ erişimini sağlamanız biraz zor …

Heyecanlandıran soru: Picasso günümüzde yaşıyor olsaydı AI ile nasıl çizim yapardı?

Yapay zeka Picasso’nun sanatsal ifadesini nasıl dönüştürebilirdi? Yeni paletler, ortak sanat eserleri, farklı medyalar ve felsefi keşifler… Picasso’nun yapay zeka macerasına bir bakış.

Beynimizin öğrenme mekanizmasında çığır açan yeni keşif

Beynimizin, öğrenme sırasında yalnızca bir değil, birçok farklı strateji uyguladığı ortaya çıktı. Yeni araştırmalar, bu dinamik yapının hem ruh sağlığında hem de yapay zeka sistemlerinde devrim niteliğinde etkiler yaratabileceğini gösteriyor.

SonarPen artık MacBook trackpad ile çalışabiliyor

iPad modelleri için Apple Pencil serisine iyi bir alternatif olan basınç hissiyatlı SonarPen artık MacBook trackpad alanında da kullanılabilecek. Son güncelleme ile SonarPen kalemlerine önemli bir alan açılmış oldu.  SonarPen ve MacBook …

Windows 11’in gizemli “inetpub” klasörü, o kadar da masum değilmiş

Microsoft’un son güncellemeyle beraber Windows 11’li sistemlerde oluşturduğu gizemli “inetpub” klasörü, bir sorunu çözerken daha büyük bir soruna yol açmış olabilir.

‘Uzay sandığı’ açılıyor: Ay’ın sırları ortaya çıkacak

Çin, Ay’dan getirdiği kaya ve toprak örneklerini uluslararası bilim dünyasının erişimine açıyor. Bu adım, Ay’a dair yepyeni sırların gün yüzüne çıkmasını sağlayabilir. Ayrıca ABD detayı da tarihsel bir dönüm noktası olabilir…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir