Çeşme Belediyesi’nden sürdürülebilir tarıma destek

Tarımda sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çeşme Belediyesi, ata tohumlarından fide üretim çalışmalarını Çeşme Belediyesi Yerel Tohum Merkezi’nde bulunan serada sürdürüyor.

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Çeşme Belediyesi Yerel Tohum Merkezi’ni ziyaret etti. Başkan Denizli’ye Belediye Başkan Yardımcısı Banu Ayhan ve Tarımsal Hizmetler Müdürü Şerif Vural ile ekibi eşlik etti. Merkezde bulunan yazlık sebze ve fidanların tohumları ekimi gerçekleştirilen serada dağıtımı yapılmak üzere 70 bin adet fide üretimi gerçekleştiriliyor. 7 çeşit 40 bin adet domates, 10 bin adet patlıcan, 15 bin biber fidesi ve diğer yazlık sebze tohumları, Nisan ayında üreticilere ve ata tohumlarına gönül veren yurttaşlara dağıtımı gerçekleştirilecektir.

Başkan Denizli, ardından belediyeye ait tohumlarını almak üzere sebze ekim ve dikimi yapılan tarlaları da ziyaret etti. Toprak hazırlıklarının devam ettiği tarlada, sakız enginar, sakız bakla, mevsimsel nohut, anason ekimi gerçekleştirildi. Susam ve diğer sezonluk sebzelerin ekim ve dikimleri için de hazırlıklar sürdürülüyor. Bölgeye ait incir, nar ve asma türleri için de fidan üretim sahası oluşturuldu. Nohut ve susam üretimi ile susuz tarım teşvik edilirken, ziraat mühendisleri aracılığıyla da çiftçi ziyaretleri yapılarak susuz tarım hakkında çiftçiler bilgilendiriliyor.

Başkan Denizli, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Sivil Katılım Projesi Hibe Programı çerçevesinde, Çeşme Belediyesi, İzmir Ticaret Borsası Eğitim, Kültür ve Sosyal Entegrasyon Vakfı (BORSAV) ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği ortaklığında “Değişen İklim Koşullarında Çeşme Kavununun Sürdürülebilir Üretimi” projesi kapsamında hazırlanan tarlayı da gezdi.

DENİZLİ’DEN SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM VURGUSU

Belediye Başkanı Lal Denizli, Çeşme Belediyesi olarak, sağlıklı, temiz ve sürdürülebilir bir tarım anlayışı ile çalışmaları sürdürdüklerinin altını önemle çizerek, “Hem ata tohumlarımızı yaşatıyor hem üreticilerimize fide, tohum ve eğitim gibi her türlü desteği sunarak, yerel üretimin güçlenmesini sağlıyoruz. Bu sayede, bölgemizdeki çiftçilerimizin ekonomilerine katkı sağlarken, sağlıklı ve doğal ürünlerin tüketicilerle buluşmasını temin ediyoruz” dedi.

Related Posts

Pervin Buldan’dan duygulandıran ‘Sırrı Süreyya Önder’ mesajı: ‘Seni yaralayan 15 Nisan akşamı geçirdiğin kalp krizi değil biliyorum…’

Yoğun bakımdaki tedavisi devam eden DEM Parti Meclis Başkanvekili ve İmralı Heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder’in doktorları bugün basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Refleksleri giderek azaldı. Nörolojik tablo giderek bozuldu, başka bir kırılma noktasına gelmiş bulunuyoruz” denildi. Endişelendiren açıklamanın ardından DEM Partili Pervin Buldan’dan duygulandıran bir mesaj geldi.

Artvin’de silah kaçakçılığı operasyonu: 9 gözaltı

Artvin ve Trabzon’da kaçak silah imalatı ve ticareti yapan 9 şüpheli gözaltına alındı.

Aydın’da tarihi eser operasyonu

Aydın’da düzenlenen tarihi eser operasyonunda 66 parça eser ele geçirildi. Olayla ilgili iki şüpheli gözaltına alındı.

Kocaeli’nde elekrik akımı faciası

Kocaeli’de balkona çekilen demir profil, yüksek gerilim hattına temas etti. Akıma kapılan 3 kişi, ağır yaralandı.

28 kişi öldü: İran limanı hala yanıyor, Rus uçakları yola çıktı

İran’ın güneyindeki Şehid Recai Şehr limanında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 28 kişi hayatını kaybetti. ABD basını, patlamanın kaynağını yazdı, Rusya uçak desteği gönderiyor.

Depremin ruh sağlığı üzerindeki etkisi: Uzman isimden 7 öneri

Doğal afetler, bireylerin ruh sağlığını derinden etkileyerek travma, kaygı ve depresyon gibi psikolojik sorunlara yol açabilir.  Klinik Psikolog Dr. Yasemin Meriç Kazdal, deprem stresini azaltmanın bazı yollarını paylaştı.