Perakende sektörü için dijital dönüşüm hızlanıyor

Perakende Sektörü için Yenilikçi Yapay Zeka Destekli Platform: AIR

Türkiye’nin önde gelen yazılım ve bilgi teknolojileri çözüm sağlayıcısı OBASE, perakende sektöründeki işletmelerin stratejik kararlarını desteklemek amacıyla AIR (AI for Retail) adlı yapay zeka destekli karar destek platformunu geliştirdi. AIR, veri odaklı karar alma süreçlerini hızlandırarak yöneticilerin büyük veri kümeleri arasında kaybolmadan anlamlı içgörüler elde etmelerine yardımcı oluyor.

AIR sayesinde kullanıcılar, karmaşık analizlerle uğraşmadan sorularla hızlı içgörüler elde edebiliyor. İşletmeler, operasyonlarını optimize ederken karar alma süreçlerini de hızlandırabiliyor. Örneğin; mağaza yöneticileri günlük satış verilerini analiz ederek en çok satılan ürünleri belirleyip stok yenileme süreçlerini hızlandırabiliyor. Tedarik zinciri yöneticileri ise tedarik süreçlerinde olası aksaklıkları öngörerek lojistik verimliliğini artırabiliyor.

OBASE Sektörel Çözümler ve Veri Analitiği çözümlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlkay Öztürk konuyla ilgili şunları söylüyor: “AIR, geleneksel analizlerin ötesine geçerek, perakendecilere kendini adapte eden bir yapay zeka ortağı sunuyor. Günlük operasyonel süreçleri iyileştirmenin ötesinde, işletmelerin stratejik kararlarını güçlendiren veri odaklı bir bakış açısı sağlıyor. Yapay zeka destekli analiz yetenekleri sayesinde yöneticiler, geçmiş verileri değerlendirerek geleceğe yönelik öngörülerde bulunabiliyor. Bu da perakendecilere, daha doğru stok yönetimi, etkili kampanya planlaması ve müşteri odaklı kararlar alma fırsatı tanıyor. AIR, perakende sektöründe çeviklik ve sürdürülebilir büyüme sağlayan bir yol arkadaşı olacak.”

Related Posts

Google One cihaz yedeği yakında SIM verilerini de içerecek

Günümüzde çoğu akıllı telefon, fiziksel SIM karta kıyasla bazı avantajları olan eSIM’i destekliyor. Ancak, eSIM kullanmanın da bazı dezavantajları var. Örneğin; telefonunuz bozulursa operatörün yardımı olmadan ağ erişimini sağlamanız biraz zor …

Heyecanlandıran soru: Picasso günümüzde yaşıyor olsaydı AI ile nasıl çizim yapardı?

Yapay zeka Picasso’nun sanatsal ifadesini nasıl dönüştürebilirdi? Yeni paletler, ortak sanat eserleri, farklı medyalar ve felsefi keşifler… Picasso’nun yapay zeka macerasına bir bakış.

Beynimizin öğrenme mekanizmasında çığır açan yeni keşif

Beynimizin, öğrenme sırasında yalnızca bir değil, birçok farklı strateji uyguladığı ortaya çıktı. Yeni araştırmalar, bu dinamik yapının hem ruh sağlığında hem de yapay zeka sistemlerinde devrim niteliğinde etkiler yaratabileceğini gösteriyor.

SonarPen artık MacBook trackpad ile çalışabiliyor

iPad modelleri için Apple Pencil serisine iyi bir alternatif olan basınç hissiyatlı SonarPen artık MacBook trackpad alanında da kullanılabilecek. Son güncelleme ile SonarPen kalemlerine önemli bir alan açılmış oldu.  SonarPen ve MacBook …

Windows 11’in gizemli “inetpub” klasörü, o kadar da masum değilmiş

Microsoft’un son güncellemeyle beraber Windows 11’li sistemlerde oluşturduğu gizemli “inetpub” klasörü, bir sorunu çözerken daha büyük bir soruna yol açmış olabilir.

‘Uzay sandığı’ açılıyor: Ay’ın sırları ortaya çıkacak

Çin, Ay’dan getirdiği kaya ve toprak örneklerini uluslararası bilim dünyasının erişimine açıyor. Bu adım, Ay’a dair yepyeni sırların gün yüzüne çıkmasını sağlayabilir. Ayrıca ABD detayı da tarihsel bir dönüm noktası olabilir…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir