Türkiye’nin Milli Elektrikli Hızlı Tren Projesi’nde Canray Ulaşım’ın Rolü

TÜRASAŞ Milli Elektrikli Hızlı Tren Projesi’nde Bursa’daki Canray Ulaşım Firması Rol Alıyor

TÜRASAŞ tarafından hayata geçirilen “Milli Elektrikli Hızlı Tren Projesi” kapsamında vagon tasarımları, tavan modülü, raf sistemleri, koltuk arkası eğlence sistemi ve aydınlatma sistemleri gibi bileşenlerin üretim ve tasarımları Bursa’daki raylı sistemler firmasında gerçekleştiriliyor.

TÜRASAŞ, TÜBİTAK, ASELSAN ve Bursa’daki Canray Ulaşım işbirliğiyle gerçekleştirilen “Milli Elektrikli Hızlı Tren Projesi”nin gövde kaynak töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla 8 Şubat’ta TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürlüğünde yapıldı.

Yüzde 65 yerlilik oranına ve saatte 225 kilometre hıza sahip ilk yerli ve milli elektrikli hızlı tren projesinin önemli paydaşlarından olan Bursa’daki Canray Ulaşım firması, vagon tasarımları, tavan modülü ve raf sistemleri, koltuk arkası eğlence sistemi, aydınlatma sistemleri, kapı ve bölme duvarlarda hayalet ekran teknolojisi gibi kritik bileşenlerin üretim ve tasarım süreçlerinde görev alıyor.

“Milli Elektrikli Hızlı Tren’in En Büyük Üreticilerinden Biri Canray Ulaşım”

Firmanın Genel Müdürü Yasemin Yeşilova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Canray Ulaşım’ın Yeşilova Grubu’nun en genç üyesi olduğunu ve yaklaşık 300 kişiyi istihdam ettiklerini belirterek, “Bir trene veya metroya bindiğinizde gördüğünüz tüm ürün gruplarını üreten bir raylı sistemler şirketiyiz.” dedi.

Yeşilova, Türkiye’nin yerli ve milli projelerinde de yer aldıklarını belirterek, “Şu anda çok gurur duyduğumuz TÜRASAŞ’ın Milli Elektrikli Hızlı Tren Setleri’nin en büyük üreticilerinden biriyiz.” şeklinde devam etti.

Projede yer aldıkları için gurur duyduklarını belirten Yeşilova, TÜRASAŞ’ın en büyük partnerlerinden biri olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve trenin üretim aşamasında olduklarını ifade etti.

“Avrupa ile Kuzey ve Güney Amerika’ya İhracat Yapıyoruz”

Yeşilova, Avrupa ülkelerine ihracat gerçekleştirdiklerini ve ayrıca Kuzey ve Güney Amerika’ya da ihracat yaptıklarını belirterek, “İhracatımızı geliştirmek için çalışmalara devam ediyoruz. Öncelikle bu geldiğimiz noktayı emin bir şekilde korumak birinci hedefimiz.” dedi.

Yurt dışında da üretim tesisi açma planları olduğunu dile getiren Yeşilova, “Milli trenlerimizin partneri olarak Türkiye’de her zaman var olacağız. Aynı zamanda ihraç ettiğimiz ürünlerimizi yurt dışındaki müşterilere daha yakın olabilmek adına yurt dışı lokasyonlarda üretmek gibi stratejik hedeflerimiz var.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Google One cihaz yedeği yakında SIM verilerini de içerecek

Günümüzde çoğu akıllı telefon, fiziksel SIM karta kıyasla bazı avantajları olan eSIM’i destekliyor. Ancak, eSIM kullanmanın da bazı dezavantajları var. Örneğin; telefonunuz bozulursa operatörün yardımı olmadan ağ erişimini sağlamanız biraz zor …

Heyecanlandıran soru: Picasso günümüzde yaşıyor olsaydı AI ile nasıl çizim yapardı?

Yapay zeka Picasso’nun sanatsal ifadesini nasıl dönüştürebilirdi? Yeni paletler, ortak sanat eserleri, farklı medyalar ve felsefi keşifler… Picasso’nun yapay zeka macerasına bir bakış.

Beynimizin öğrenme mekanizmasında çığır açan yeni keşif

Beynimizin, öğrenme sırasında yalnızca bir değil, birçok farklı strateji uyguladığı ortaya çıktı. Yeni araştırmalar, bu dinamik yapının hem ruh sağlığında hem de yapay zeka sistemlerinde devrim niteliğinde etkiler yaratabileceğini gösteriyor.

SonarPen artık MacBook trackpad ile çalışabiliyor

iPad modelleri için Apple Pencil serisine iyi bir alternatif olan basınç hissiyatlı SonarPen artık MacBook trackpad alanında da kullanılabilecek. Son güncelleme ile SonarPen kalemlerine önemli bir alan açılmış oldu.  SonarPen ve MacBook …

Windows 11’in gizemli “inetpub” klasörü, o kadar da masum değilmiş

Microsoft’un son güncellemeyle beraber Windows 11’li sistemlerde oluşturduğu gizemli “inetpub” klasörü, bir sorunu çözerken daha büyük bir soruna yol açmış olabilir.

‘Uzay sandığı’ açılıyor: Ay’ın sırları ortaya çıkacak

Çin, Ay’dan getirdiği kaya ve toprak örneklerini uluslararası bilim dünyasının erişimine açıyor. Bu adım, Ay’a dair yepyeni sırların gün yüzüne çıkmasını sağlayabilir. Ayrıca ABD detayı da tarihsel bir dönüm noktası olabilir…