Türkiye’nin Milli Elektrikli Hızlı Tren Projesi’nde Canray Ulaşım’ın Rolü

TÜRASAŞ Milli Elektrikli Hızlı Tren Projesi’nde Bursa’daki Canray Ulaşım Firması Rol Alıyor

TÜRASAŞ tarafından hayata geçirilen “Milli Elektrikli Hızlı Tren Projesi” kapsamında vagon tasarımları, tavan modülü, raf sistemleri, koltuk arkası eğlence sistemi ve aydınlatma sistemleri gibi bileşenlerin üretim ve tasarımları Bursa’daki raylı sistemler firmasında gerçekleştiriliyor.

TÜRASAŞ, TÜBİTAK, ASELSAN ve Bursa’daki Canray Ulaşım işbirliğiyle gerçekleştirilen “Milli Elektrikli Hızlı Tren Projesi”nin gövde kaynak töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla 8 Şubat’ta TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürlüğünde yapıldı.

Yüzde 65 yerlilik oranına ve saatte 225 kilometre hıza sahip ilk yerli ve milli elektrikli hızlı tren projesinin önemli paydaşlarından olan Bursa’daki Canray Ulaşım firması, vagon tasarımları, tavan modülü ve raf sistemleri, koltuk arkası eğlence sistemi, aydınlatma sistemleri, kapı ve bölme duvarlarda hayalet ekran teknolojisi gibi kritik bileşenlerin üretim ve tasarım süreçlerinde görev alıyor.

“Milli Elektrikli Hızlı Tren’in En Büyük Üreticilerinden Biri Canray Ulaşım”

Firmanın Genel Müdürü Yasemin Yeşilova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Canray Ulaşım’ın Yeşilova Grubu’nun en genç üyesi olduğunu ve yaklaşık 300 kişiyi istihdam ettiklerini belirterek, “Bir trene veya metroya bindiğinizde gördüğünüz tüm ürün gruplarını üreten bir raylı sistemler şirketiyiz.” dedi.

Yeşilova, Türkiye’nin yerli ve milli projelerinde de yer aldıklarını belirterek, “Şu anda çok gurur duyduğumuz TÜRASAŞ’ın Milli Elektrikli Hızlı Tren Setleri’nin en büyük üreticilerinden biriyiz.” şeklinde devam etti.

Projede yer aldıkları için gurur duyduklarını belirten Yeşilova, TÜRASAŞ’ın en büyük partnerlerinden biri olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve trenin üretim aşamasında olduklarını ifade etti.

“Avrupa ile Kuzey ve Güney Amerika’ya İhracat Yapıyoruz”

Yeşilova, Avrupa ülkelerine ihracat gerçekleştirdiklerini ve ayrıca Kuzey ve Güney Amerika’ya da ihracat yaptıklarını belirterek, “İhracatımızı geliştirmek için çalışmalara devam ediyoruz. Öncelikle bu geldiğimiz noktayı emin bir şekilde korumak birinci hedefimiz.” dedi.

Yurt dışında da üretim tesisi açma planları olduğunu dile getiren Yeşilova, “Milli trenlerimizin partneri olarak Türkiye’de her zaman var olacağız. Aynı zamanda ihraç ettiğimiz ürünlerimizi yurt dışındaki müşterilere daha yakın olabilmek adına yurt dışı lokasyonlarda üretmek gibi stratejik hedeflerimiz var.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Uber, Trendyol GO’yu satın alıyor

Uber bu satın alma sayesinde hem büyümesine katkı sağlamayı hem de globaldeki “Uber Eats” paket yemek hizmetini Türkiye pazarına sokmayı hedefliyor

Bilim insanları elektrik ileten bakteri buldu!

Bilim insanlarının, ABD’nin Oregon sahillerinde elektrik ileten yeni bakteri türü keşfettiği açıklandı.

Yeni Marvel filmi, gişede hayal kırıklığı yarattı!

Marvel evreninin yeni halkası Thunderbolts, vizyona girmesinin ardından eleştirmenlerden olumlu yorumlar almıştı. Ancak film, bu olumlu tabloya rağmen gişede vasat bir açılış yaptı. Thunderbolts Marvel hayranları tarafından beğenilse de, genel …

İskoçya’da düşük frekanslı uğultunun gizemi nedir?

İskoçya’da Lewis Adası’nda duyulan 50 Hz uğultusu gündeme oturdu. Ada halkının uyku düzenini altüst eden bu gizemli sesin kaynağı, bir türlü bulunamıyor.

Fiyat performans canavarı OnePlus Nord CE 5 ortaya çıktı!

Akıllı telefon pazarının başarılı isimlerinden OnePlus, geçen yılın nisan ayında piyasaya sürdüğü Nord CE 4’ün halefi için çalışmalara başladı. Son gelişmeler, Nord CE 5 modeliyle tasarım ve teknik özellik ayrıntılarını gözler önüne seriyor …

Oyun severlere kötü haber… GTA 6’nın çıkış tarihi ertelendi

Ünlü oyun serisi Grand Theft Auto’nun merakla beklenen yeni bölümü GTA VI’nın çıkış tarihi ertelendi. Yapımcı firma Rockstar Games, GTA 6’nın yeni çıkış tarihini duyurdu. GTA 5 ise oyun tarihinin en çok satan ikinci oyunu olmuştu.